Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Έπαιξαν τένις δέκα ώρες και το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη

Κάθε ρεκόρ σπάει η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμερικανό Τζον Αϊσνερ και τον Γάλλο Νικολά Μαού, για τον πρώτο γύρο του τουρνουά Γουίμπλεντον. Το συγκεκριμένο παιχνίδι άρχισε χθες και διακόπηκε λόγω σκότους μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου σετ, με τους δύο τενίστες ισόπαλους 2-2.

Σήμερα ξαναβρέθηκαν στο γήπεδο Νο18 των εγκαταστάσεων του Λονδίνου για να ολοκληρώσουν το ματς, αλλά τελικά ανανέωσαν εκ νέου το ραντεβού τους για αύριο. Μεσολάβησαν... 118 γκέιμ (μόνο στο πέμπτο σετ) που όλα ολοκληρώθηκαν με επικράτηση αυτού που βρισκόταν στο σερβίς! Το σκορ στο πέμπτο σετ είναι 59-59 και η συνολική διάρκεια του παιχνιδιού έχει φτάσει περίπου στις δέκα ώρες, κάτι που δεν έχει -καταγεγραμμένο τουλάχιστον- προηγούμενο στην ιστορία του τένις. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν... μόλις έξι ώρες και 33 λεπτά, στον αγώνα του Ρολάν Γκαρός του 2004 μεταξύ των Γάλλων Φαμπρίς Σαντορό και Αρνό Κλεμάν.

Σημειώνεται ότι στο Γουίμπλεντον, όπως και στο Ρολάν Γκαρός, το τελευταίο σετ (πέμπτο στους άνδρες, τρίτο στις γυναίκες) δεν έχει τάι-μπρέικ και για να αναδειχθεί νικητής πρέπει κάποιος από τους δύο αντιπάλους να πάρει διαφορά δύο γκέιμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: