Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

F1 : Μήνυση του Μπάτον στην Brawn GP

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Mail on Sunday ο Τζένσον Μπάτον κατέθεσε αγωγή στην πρώην ομάδα του διεκδικώντας το μονοθέσιο με το οποίο κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2009.Το δημοσίευμα αυτό αποκαλύπτει πως μετά την αποχώρηση της Honda από το πρωτάθλημα ο Μπάτον δέχτηκε μείωση αποδοχών ωστόσο στο συμβόλαιο με τη Brawn GP προστέθηκε ένας ακόμη όρος.

Ο όρος αυτός αναφέρει πως σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος ο Βρετανός θα μπορούσε να κρατήσει το μονοθέσιό του.
"Σε περίπτωση που ο οδηγός κατακτήσει το πρωτάθλημα η εταιρεία θα πρέπει να του παραχωρήσει ένα πλαίσιο μονοθεσίου όπως αυτό που είχε ο οδηγός την χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα."

Η Brawn GP αρνήθηκε να παραχωρήσει ένα μονοθέσιο στον Βρετανό καθώς δεν υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα.Από την άλλη έγινε πρόταση στον Τζ.Μπάτον να του δώσουν ένα αντίγραφο του μονοθεσίου κάτι το οποίο απορρίφθηκε από την πλευρά του οδηγού.

Το θέμα έλαβε τέλος μετά την απόφαση της Brawn GP να συμβιβαστεί στους όρους του συμβολαίου και να παραχωρήσει το σασί που χρησιμοποιούσε η Brawn το 2009.

Μετά από την κίνηση αυτή ο Τζ.Μπάτον απέσυρε τη μήνυση όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού.
"Πετύχαμε έναν φιλικό διακανονισμό και έτσι δεν θα υπάρξει καμία προσφυγή στη δικαιοσύνη."

Δεν υπάρχουν σχόλια: