Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πώς θα απαλλαγείτε από τις …βουβουζέλες

Αναμφίβολα ο ήχος της βουβουζέλας που δεσπόζει σε όλες τις αναμεταδόσεις αγώνων του Μουντιάλ εκνευρίζει πολλούς από εμάς. Υπάρχει όμως τρόπος να απαλλαγούμε από αυτόν χωρίς να χρειαστεί να κλείσουμε την τηλεόραση μας.

Με τη βοήθεια ενός φίλτρου το οποίο εμπνεύστηκαν οι Γερμανοί από το «Surfpoeten”, αναγνώρισαν τον ήχο της βουβουζέλας ως μια δίεση, με τις άνω συχνότητες να βρίσκονται στα 466, 932 και 1864Hz. Άρα για να μπορέσει κανείς να απομακρύνει τις βουβουζέλες θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα φίλτρο που να κόβει αυτές τις συχνότητες.

Έτσι οι μακριές τρομπέτες μπορεί να μην σιωπούν εντελώς αλλά τουλάχιστον είναι πολύ πιο υποφερτές και λιγότερο ενοχλητικές. Το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει το φίλτρο είναι να μεταφέρετε το σήμα σε ένα υπολογιστή.

Αν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό έχει καλώς. Αν όχι τότε υπάρχει ένα άλλο κόλπο: να χρησιμοποιήσετε τον ήχο από ένα ραδιόφωνο του Web τον οποίο και θα φιλτράρετε, κλείνοντας παράλληλα τον ήχο της τηλεόρασης. Ή τέλος να επιλέξετε κάποιο δορυφορικό κανάλι που να κάνει αυτή τη δουλειά αυτόματα, προστατεύοντας τα αυτιά σας από τον απειλητικό ήχο της βουβουζέλας ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: