Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τι θα δούμε στους «Transformers 3»;

Πολλές πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση των «Transformers 3», όπως τη σχέση που μπορεί να έχουν οι Autobots και οι Decepticons με τις διαστημικές αποστολές των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, αποκάλυψε ο Michael Bay από τα γυρίσματα της ταινίας μιλώντας στη USA Today.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος της USA Today, Anthony Breznican, επισκέφτηκε το σετ γυρισμάτων των «Transformers 3» και συνομίλησε με τον Bay, φέρνοντας... πίσω από το μέτωπο πολλές πληροφορίες για την τρίτη ρομπο-ταινία. Όπως για παράδειγμα ότι τελικά, αντίθετα με πρωθύστερες δηλώσεις του σκηνοθέτη, η ταινία θα είναι σε 3D, αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η ταινία γυρίζεται τώρα σε 3D ή θα μετατραπεί αργότερα.

Όσον αφορά την ιστορία της ταινίας, ο Bay φυσικά δεν την αποκάλυψε ολόκληρη αλλά έδωσε πολλές ζουμερές λεπτομέρειες, όπως ότι η επονομαζόμενη «κούρσα του διαστήματος» των 60s μεταξύ των δύο ψυχροπολεμικών υπερδυνάμεων ήταν παρακινημένη από τα ρομπότ και εξυπηρετούσε ουσιαστικά δικά τους σχέδια. Επιπλέον, θα δούμε τον Sam Witwicky να προβληματίζεται για το τι θα κάνει στη ζωή του και πώς θα διαχειριστεί την σχέση του με τον Optimus Prime και πώς θα καταφέρει ν’ αντιμετωπίσει τον «κακό» της ταινίας, τον Shockwave.

Ακόμα, ο αμερικανός σκηνοθέτης μίλησε για κάποια στοιχεία των δύο πρώτων ταινιών που θα αφαιρεθούν από την τρίτη ταινία, όπως οι επίμονες (κι αποτυχημένες) προσπάθειες για χιούμορ: «Ένα πράγμα που σίγουρα ξεφορτωνόμαστε αυτή τη φορά είναι αυτό που εγώ λέω χαζοκωμωδία», είπε ο Bay, επιβεβαιώνοντας ότι τα εκνευριστικά δίδυμα ρομπότ θα... πάρουν πόδι.

Τέλος, αφού έδειξε πρόθυμος ν’ αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη που έκανε στη δεύτερη ταινία, ο Bay δήλωσε ότι η τρίτη ταινία θα είναι και η τελευταία, η οποία θα ολοκληρώσει την τριλογία: «Ως τριλογία, η ιστορία πραγματικά τελειώνει. Θα μπορούσε να ξαναρχίσει κάποια στιγμή, αλλά νομίζω ότι αυτή η ταινία έχει ένα καταπληκτικό τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: