Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Windows 8: τα πρώτα στοιχεία

Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε δύο χρόνια – αλλά, έως τώρα, δεν υπήρχαν απτές πληροφορίες γι΄ αυτά. Κάτι που δεν ισχύει πλέον. Ο ειδικός σε θέματα της Microsoft Francisco Martín García δημοσίευσε στο blog του ένα έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει τα πρώτα στοιχεία για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα.Επειδή αυτές οι πληροφορίες δεν προέρχονται απευθείας από την Microsoft, πρέπει να τις υιοθετήσουμε με κάποια επιφύλαξη όσο αξιόπιστες και αν είναι.

Ένα από τα πρώτα στοιχεία είναι ότι τα Windows 8 θα μπορούν να απεικονίσουν 3D περιεχόμενο. Με αυτό τον τρόπο η Microsoft ακολουθεί την τάση της εποχής, η οποία θα εδραιωθεί στα χρόνια που έρχονται. 3D-Games, 3D-κάμερες και 3D-notebooks θα αποτελέσουν το τέλειο σύντροφο για τα νέα Windows. Tα οποία θα είναι και βελτιστοποιημένα για χρήση σε τηλεοράσεις.

«Έξυπνη» δείχνει να είναι και η ακόλουθη λειτουργία: τα Windows 8 θα μπορούν να επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση. Σε αυτή τη διαδικασία θα μπορούν όλα τα αρχεία, οι ρυθμίσεις και τα προγράμματα να απομακρυνθούν ή να επανέλθουν. Έτσι θα μπορεί κανείς να αποκτήσει μια καθαρή εκδοχή των Windows, ακριβώς όπως ήταν μετά την εγκατάσταση τους. Έτσι θα γλυτώσουμε επιτέλους τις χρονοβόρες επαναγκαταστήσεις που απαιτούνται μετά, για παράδειγμα, από μια προσβολή με ιό.

Το έγγραφο αποκαλύπτει επιπλέον πληροφορίες για τις υποστηριζόμενες τεχνολογίες: όπως είναι το USB 3.0 και το Bluethooth 3.0. Εκτός αυτού η αναγνώριση κίνησης θα παίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο από ότι στα Windows 7.Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει μια κάμερα, η είσοδος στα Windows θα μπορεί να γίνει και με αναγνώριση προσώπου. Επιπλέον τα Windows 8 θα μπορούν να προσαρμόσουν αυτόματα την φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος.

Εννοείται, επίσης, ότι η Microsoft έχει φροντίσει και για την αύξηση της ταχύτητας του λειτουργικού συστήματος: τα νέα Windows θα είναι έτοιμα προς χρήση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι περιττοί χρόνοι αναμονής κατά την εκκίνηση των προγραμμάτων θα βελτιστοποιηθούν, ενώ τα δεδομένα θα μπορούν να βρεθούν γρηγορότερα χάρη σε βελτιωμένους μηχανισμούς αναζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: