Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

F1 : Το... ποινολόγιο του GP Καναδά

Μπόλικη δουλειά είχαν οι αγωνοδίκες του καναδικού GP μετά το τέλος της κούρσας της Κυριακής, καθώς κλήθηκαν να εξετάσουν τρία διαφορετικά περιστατικά.

Το πρώτο αφορούσε τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος παραβίασε το όριο ταχύτητας στο pit-lane στο τελευταίο του pit-stop. Ο βραζιλιάνος οδηγός της Ferrari δέχτηκε ποινή 20", η οποία πάντως δεν επηρεάζει την 15η θέση του, γιατί τερμάτισε έναν γύρο μπροστά από το αμέσως επόμενο μονοθέσιο.

Το δεύτερο συμβάν ήταν ανάμεσα στον Μάσα και τον Μίκαελ Σουμάχερ. Προς το τέλος του αγώνα οι δυο τους μονομάχησαν για την 9η θέση, με τον Σούμι να κλείνει την πόρτα στον αντίπαλό του στα φρένα της τελευταίας στροφής.

Η κίνηση αυτή του γερμανού ανάγκασε τον Μάσα να πέσει πάνω του σπάζοντας την εμπρός αεροτομή του, αλλά και να βγει προσωρινά εκτός πίστας. Οι αγωνοδίκες θεώρησαν κανονική τη φάση, αποφεύγοντας να επιβάλλουν κάποια ποινή στον Σουμάχερ.

Αντίθετα τιμώρησαν με επίπληξη τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα για επικίνδυνη είσοδο στο pit-lane. Ο πολωνός βούτηξε στην εσωτερική της τελευταίας στροφής μπροστά από τον Αντριαν Σούτιλ, την ώρα που ο γερμανός ετοιμαζόταν να τον προσπεράσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: