Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η Νokia παρουσίασε φορτιστή κινητού τηλεφώνου για ποδήλατα

Έναν φορτιστή κινητού τηλεφώνου που δουλεύει από την κίνηση του ποδηλάτου, παρουσίασε η Nokia αυτήν την εβδομάδα και πρόκειται μέχρι το τέλος του έτους να τον διαθέσει στην αγορά. Ο φορτιστής δουλεύει ως δυναμό, παίρνοντας κίνηση από τον μπροστινό τροχό του ποδηλάτου και μετατρέπει την κίνηση σε ηλεκτρική ενέργεια για την φόρτιση του κινητού που είναι τοποθετημένο στο τιμόνι.
"Για να ξεκινήσει η φόρτιση του κινητού πρέπει ο ποδηλάτης να κινείται με 6 χιλιόμετρα την ώρα. Ο χρόνος φόρτισης διαφέρει από τον τύπο της μπαταρίας. Μία διαδρομή 10 λεπτών με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων την ώρα παράγει ενέργεια για περίπου 28 λεπτά ομιλίας ή 37 ώρες αναμονής. Όσο πιο γρήγορα κάνει ποδηλατεί κάποιος τόσο περισσότερη ενέργεια παράγεται για την μπαταρία", αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

Η εταιρεία προτείνει τον συνδυασμό του φορτιστή με την χρήση της υπηρεσίας Ovi Maps για πλοήγηση στους δρόμους.

Ο εξοπλισμός της Nokia περιλαμβάνει το δυναμό, τον φορτιστή, καλώδιο σύνδεσης 2mm power jack και κατάλληλη θήκη στήριξης του τηλεφώνου. Η τιμή τους θα είναι 18 δολάρια στις Η.Π.Α.

Η Nokia επισημαίνει πως η κίνηση αυτή έχει περιβαλλοντική στόχευση και απευθύνεται επίσης σε χώρες που το ποδήλατο είναι πολύ δημοφιλές ως μεταφορικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: