Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Υποδείξτε τις πινακίδες που θεωρείτε παράνομες

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε μια εκστρατεία αποξήλωσης όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από δρόμους και προσόψεις κτιρίων.

Το website illegalsigns.gov.gr, δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση και αποτελεί μέρος των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων για την οδική ασφάλεια. Κάθε πολίτης μπορεί να κάνει τις δικές του καταγγελίες υποδεικνύοντας τις πινακίδες που θεωρεί παράνομες. Μπορεί να αποστείλει φωτογραφίες και να σημειώσει τη θέση τους σε χάρτη του Google maps. Όλες οι καταχωρημένες καταγγελίες ελέγχονται και οι επιβεβαιωμένες δημοσιεύονται.

Αρχικά γίνονται δεκτές καταγγελίες για το κέντρο της Αθήνας, τις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων καθώς και για όλο το μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής. Σταδιακά θα γίνει επέκταση και σε νέες περιοχές.

Στις σελίδες του illegalsigns.gov.gr («χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες») υπάρχουν επίσης πολλές σχετικές πληροφορίες καθώς και παραδείγματα παράνομων πινακίδων, ενώ από το blog μπορείτε να ενημερώνεστε για τις πρόσφατες ανακοινώσεις και δράσεις.

Απ' ό,τι μαθαίνουμε άρχισαν ήδη οι πρώτες αποξηλώσεις με συμμετοχή και του Σ.Δ.Ο.Ε., ενώ κάποιες διαφημιστικές εταιρείες αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν από μόνες τους τις πινακίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: