Τρίτη 20 Απριλίου 2010

iPhone 4G / HD: μια απίστευτη ιστορία

Το ότι ακολουθεί φαντάζει ως μια απίστευτη ιστορία: ένας υπάλληλος της Apple έχασε το πρωτότυπο του επερχόμενου iPhone 4G/HD σε ένα μπαρ. Το θρυλικό, πριν ακόμα κυκλοφορήσει και ανακοινωθεί, κινητό ανευρέθηκε από ...αγνώστους και κατέληξε τελικά στο αμερικανικό site Gizmodo το οποίο το εξέτασε διεξοδικά. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων 'Associated Press' για να γίνει αυτό, η Gawker Media, στην οποία ανήκει το Gizmodo, έσκασε 5.000 δολάρια σε αυτόν που βρήκε το πρωτότυπο, ώστε να το αποκτήσει και να το παρουσιάσει.

Η απαίτηση των δικηγόρων της Apple στο Gizmodo για την επιστροφή του κινητού δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για το γνήσιο πρωτότυπο του νέου iPhone το οποίο θα κάνει ντεμπούτο πιθανότατα στα τέλη Ιουνίου.

Ο υπάλληλος της Apple, που έγινε η αιτία να αποκαλυφθεί το σημαντικότερο μυστικό της εταιρείας του, ονομάζεται Gray Powell. Ο 27χρονος υπάλληλος έχασε τη συσκευή στις 18 Μαρτίου σε ένα γερμανικό μπαρ κοντά στο Σαν Φρανσίσκο - συγκεκριμένα στο Gourmet Haus Staudt του Redwood City. Εικάζεται ότι παρέδωσε τη συσκευή (σε κατάσταση μέθης) σε έναν άγνωστο άντρα, ο οποίος στη συνέχεια το πούλησε στο Gizmodo.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα δημοσίευσε το Gizmodo, το πρωτότυπο διαθέτει μια βιντεοκάμερα στην πρόσοψη του. Επιπλέον έχει βελτιωθεί και η κάμερα στο πίσω μέρος, με τους φακούς να έχουν μεγαλώσει αισθητά αλλά και να υποστηρίζονται από ένα φλας. Η Apple χρησιμοποιεί στο νέο iPhone τις κάρτες micro SIM, όπως και στο iPad.

Η ανάλυση της οθόνης είναι υψηλότερη από ότι έως τώρα χωρίς να έχει ανακοινωθεί η ακριβής τιμή της. Επιπλέον η Apple έχει ενσωματώσει ένα δεύτερο μικρόφωνο, το οποίο θα φιλτράρει τους θορύβους του περιβάλλοντος για να προσφέρει καθαρότερες συνομιλίες. Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και η Google στο Nexus One.

Στις υπόλοιπες αλλαγές που έχει κάνει η Apple καταγράφονται τα εξής: η πίσω πλευρά της συσκευής είναι εντελώς επίπεδη και αποτελείται από ένα διαφορετικό υλικό, πιθανόν γυαλί ή κεραμικό. Στις άκρες υπάρχει ένα συνεχές κομμάτι αλουμινίου, ενώ η μπαταρία έχει γίνει κατά 16% βαρύτερη - προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: