Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η Fiat και η Ferrari θέλουν τον Valentino Rossi στη F1

Μετά τη Ferrari, τώρα και η Fiat αρχίζει να ασκεί πίεση στον Valentino Rossi να κάνει τη μετάβαση από το MotoGP στη Formula 1 το 2011. Η ιταλική εταιρεία είναι βασική χορηγός της ομάδας του Ιταλού, Fiat Yamaha, ενώ παράλληλα είναι και η μητρική εταιρεία της Ferrari.

Ο Luca di Montezemolo, πρόεδρος της Ferrari, δήλωσε πρόσφατα ότι εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στη FIA να της επιτρέψει να αγωνίζεται με τρία μονοθέσια στα Grands Prix της Formula 1 το 2011 και ότι, αν το πετύχει, θέλει τον V. Rossi σε ένα από αυτά.

"Επιθυμούμε να έχουμε και τρίτο μονοθέσιο και θα κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε τον Valentino. Όταν κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP, θα έχει πετύχει πλέον αρκετά. Θα πρέπει να κερδίσει και στη Formula 1", δήλωσε ο Ιταλός.

Τώρα, όμως, τα λόγια του βρίσκουν απήχηση και στον Διευθύνων Σύμβουλο της Fiat, Sergio Marchionne, ο οποίος λέει: "Ο Luca λέει ότι θέλει να έχει κι ένα τρίτο μονοθέσιο για τον Valentino και είναι σπουδαία η ιδέα, αν θελήσει [ο Rossi] να το επιχειρήσει".

Μετά από λίγους μήνες νηνεμίας, λοιπόν, στον ορίζοντα του Valentino εμφανίζεται και πάλι η πτυχή της Ferrari και της Formula 1, παρά τα 30 χρόνια της ηλικίας του. Προς το παρόν ο "γιατρός" τηρεί στάση αναμονής, πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι διαπραγματεύσεις με τη Yamaha και τη Ducati για την περίπτωση που αγνοήσει τις "σειρήνες" της F1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: