Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Το Facebook παίρνει νέα μέτρα ασφαλείας

Ο Max Kelly, Διευθυντής Ασφαλείας του Facebook, μιλώντας στο συνέδριο ασφαλείας Black Hat που έγινε την περασμένη Τρίτη, παρουσίασε τις τακτικές και τα νέα ασφαλείας που λαμβάνει το πολυπληθές κοινωνικό δίκτυο.

Με 400 εκατομμύρια μέλη, το Facebook προσελκύει τις κακές προθέσεις spammers και hackers, οι οποίοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους και επίμονα να «τραβήξουν» όσο περισσότερες πληροφορίες χρηστών γίνεται.

Σύμφωνα με τον Kelly, το ενδιαφέρον των 120 αναλυτών ασφαλείας που διαθέτει η εταιρία, είναι να καταλάβουν «γιατί και από ποιους δέχονται επίθεση». Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη φιλοσοφία, είναι να δημιουργηθούν τα κατάλληλα αντίμετρα.

Σύμφωνα πάντα με την ομιλία του Kelly, τα μέτρα ασφαλείας εκτείνονται από την χρήση Captcha έως και την διαγραφή λογαριασμών. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, το Facebook διώκει ποινικά τους επιτιθέμενους, όπως έκανε το 2008, όταν το δικαστήριο αποφάσισε αποζημίωση υπερ της εταιρίας ύψους 1,3 δις δολαρίων.

Τέλος ο Kelly, κάλεσε όσους επιθυμούν και γνωρίζουν από ζητήματα ασφαλείας, να τα εντοπίσουν και να τα αναφέρουν στο security team του Facebook. Όπως είπε «εάν είναι πολύ καλό hack, μάλλον θα σας προσλάβουμε».

Ποτέ άλλοτε δεν είχαν συγκεντρωθεί τόσα προσωπικά δεδομένα στους servers μιας και μοναδικής εταιρίας. Αυτή η ιδιαιτερότητα επιβάλλει στο Facebook την υποχρέωση να βρίσκεται πάντα στην αιχμή των τεχνολογιών ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: