Τρίτη 27 Απριλίου 2010

FORMULA 1 – Και η Pirelli βλέπει επιστροφή

Η Pirelli είναι έτοιμη να ανοίξει συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Formula 1 για συμφωνία προμήθειας ελαστικών, μετά το «πράσινο φως» που έδωσαν οι μέτοχοι της εταιρείας να εξεταστεί η πιθανότητα επιστροφής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πρώτη φορά μετά το 1991.
Ήδη οι ομάδες έχουν υπό συζήτηση προσφορές από τη Michelin και την Avon Cooper για την προμήθεια των ελαστικών του 2011. Το βράδυ της Τετάρτης έγινε συνεδρίαση των επενδυτών της Pirelli στο Μιλάνο και εγκρίθηκε η μελέτη των οφελών μιας πιθανής επιστροφής της εταιρείας στη Formula 1.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής φίρμας Πολ Χέμπουρι τόνισε ότι η στάση της εταιρείας άλλαξε όταν έγινε γνωστό ότι η Fia σκέφτεται να αλλάξει το μέγεθος των ελαστικών σε 18 ίντσες. «Δεν είναι κάτι απόλυτο ακόμα, αλλά με την πιθανότητα των ελαστικών 18 ιντσών και το γεγονός ότι η διαφημιστική πραγματικότητα έχει αλλάξει συγκριτικά με την προηγούμενη κατάσταση, τότε η Formula 1 είναι κάτι το οποίο κοιτάμε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε πάντα σε επαφή και παραμένουμε σε επαφή με τη Fia και την εταιρεία προώθησης της Formula 1 και αυτό είναι κάτι που συνεχίζεται χρόνο με το χρόνο. Είμαστε ενήμεροι για την τρέχουσα κατάσταση στη Formula 1 και αυτό είναι πραγματικά που μας ώθησε στις τελευταίες μας κινήσεις».

Αν και η Michelin ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να επιστρέψει στη Formula 1 μόνο αν υπάρχει ανταγωνισμός και με άλλη, ή άλλες εταιρείες, στην Pirelli θα προτιμούσαν να είναι αποκλειστικοί προμηθευτές. «Δεν θα αποκλείαμε έναν πόλεμο ελαστικών αυτή τη στιγμή, αλλά επί του παρόντος δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη όρεξη να διατεθούν τεράστια ποσά για την ανάπτυξη ταχύτερων ελαστικών», ανέφερε ο Χέμπουρι.

Για να προσθέσει: «Φυσικά αυτά τα πράγματα πάνε μαζί και σε κάποιο σημείο μπορεί να είναι η σωστή προσέγγιση, αλλά προς το παρόν οι ομάδες ενδιαφέρονται περισσότερο στο να μειώσουν το κόστος».

Και να καταλήξει: «Το να είμαστε παρόντες την ερχόμενη χρονιά είναι πολύ φιλόδοξο, αλλά ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Αν οι εμπορικές συνθήκες είναι καλές και από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι είναι η σωστή κατεύθυνση και παρουσιαστεί κα εγκριθεί από το συμβούλιό μας και τη Fia, τότε θα δούμε που είμαστε».

Οι ομάδες ελπίζουν να έχει ληφθεί μια απόφαση ως το ισπανικό Grand Prix, αλλά από τη στιγμή που η Pirelli μπήκε τώρα στην κούρσα των υποψηφίων, αυτή ίσως καθυστερήσει λίγο ακόμη. Η τελευταία παρουσία της ιταλικής κατασκευάστριας ελαστικών στη Formula 1 ήταν τη χρονική περίοδο 1989-1991.

Δεν υπάρχουν σχόλια: