Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Mε μεγαλύτερη εμβέλεια και μικρότερη κατανάλωση ρεύματος το Bluetooth 4.0

Το Bluetooth Special Interest Group δημοσίευσε σήμερα νέα στοιχεία για το επερχόμενο στάνταρ Bluetooth 4.0. Σύμφωνα με αυτά οι ασύρματες αναμεταδόσεις δεδομένων γίνονται ταχύτερες, αποκτούν μεγαλύτερη εμβέλεια και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Το Bluetooth 4.0 θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε συσκευές οι οποίες με λίγη ενέργεια θα πρέπει να αντέξουν για πολύ χρόνο. Όπως συσκευές που βρίσκουν εφαρμογή στην ιατρική ή στα σπορ.

Το Bluetooth 4.0 θα αποτελείται από τέσσερα μέρη τα οποία θα μπορεί κανείς να ενσωματώσει μεμονωμένα ή συνδυάζοντας τα. Το Bluetooth Low Energy θα είναι, όπως προδίδει η ονομασία του, ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενεργειακά. Το Bluetooth High Speed από την άλλη θα φροντίζει για μια γρήγορη αναμετάδοση των δεδομένων. Σε αυτά θα μπαίνουν εμβόλιμες οι κλασικές προδιαγραφές του Bluetooth.

Οι κατασκευαστές hardware θα έχουν τη δυνατότητα μελλοντικά να προσαρμόσουν την εμβέλεια των Bluetooth συσκευών τους. Οι νέες προδιαγραφές κάνουν λόγο για 65 μέτρα εμβέλεια ή περισσότερο. Κάτι που είναι απαραίτητο ώστε το Bluetooth να χρησιμοποιηθεί στα μοντέρνα σπίτια, καθοδηγώντας, με τη βοήθεια αισθητήρων, διάφορες εγκαταστάσεις.

Το Bluetooth 4.0 θα είναι έτοιμο έως το τέλος του Ιουνίου 2010. Οι πρώτες συσκευές που θα κάνουν χρήση αυτού δεν αναμένονται νωρίτερα από το τέλος του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: