Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Τα MotoGP στο Κατάρ

Η πίστα του Λοσάιλ είναι χτισμένη στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Κατάρ, Ντόχα. Κατασκευάστηκε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ το κόστος της έφτασε τα 58 εκ. δολάρια.

Αυτή είναι η έβδομη φορά που το Κατάρ θα φιλοξενήσει αγώνα των MotoGP και τέταρτη διαδοχική την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Επίσης, για τρίτη σερί χρονιά η κούρσα θα διεξαχθεί μετά τη δύση του ηλίου, υπό το φως των προβολέων.

Οι αναβάτες της Ducati έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή παράδοση στις πρεμιέρες τα τελευταία χρόνια. Ο Λόρις Καπιρόσι κέρδισε το 2006 στην Χερέθ και ο Κέισι Στόνερ τις τρεις προηγούμενες σεζόν στο Κατάρ.

Φέτος ο αυστραλός κυνηγάει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στη συγκεκριμένη πίστα. Αν τα καταφέρει θα γίνει μόλις ο τέταρτος αναβάτης στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας με καρέ νικών σε ένα GP. Οι άλλοι τρεις είναι οι Τζιάκομο Αγκοστίνι, Μπάρι Σιν και Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο περσινός αγώνας στο Κατάρ διεξήχθη μετ' εμποδίων. Οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή του την Κυριακή, αλλά ανάγκασαν τους διοργανωτές να τον μεταφέρουν μια μέρα αργότερα.

Παρότι φέτος η εκκίνηση μεταφέρθηκε δύο ώρες αργότερα (23:00GR), υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα επαναληφθούν τα περσινά προβλήματα.

Δηλώσεις αναβατών
Βαλεντίνο Ρόσι (Fiat Yamaha): "Η νέα μοτοσικλέτα είναι ήδη πολύ καλή και ήμουν γρήγορος τόσο στις δοκιμές εδώ όσο και στην Σεπάνγκ. Αυτό είναι θετικό, γιατί ειδικά εδώ στο Κατάρ είχαμε κάποια προβλήματα πέρυσι. Νομίζω ότι αυτή τη φορά έχουμε τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο".

Κέισι Στόνερ (Ducati Marlboro): "Είχα πάντοτε σπουδαία αποτελέσματα στο Κατάρ, αν και αυτή η πίστα δεν είναι και από τις αγαπημένες μου. Εχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο με το set-up κατά τη διάρκεια των δοκιμών και είμαι χαρούμενος με την κατάταστασή μας πηγαίνοντας στον πρώτο αγώνα".

Χόρχε Λορένθο (Fiat Yamaha): "Δεν είμαι ακόμα εντελώς καλά, χρειάζομαι χρόνο για να αποθεραπευτώ στο 100% από τον τραυματισμό μου, αλλά τουλάχιστον είμαι σε θέση να τρέξω. Ημουν άτυχος, αλλά αυτά συμβαίνουν. Το Κατάρ είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα, επειδή εδώ πήρα το πρώτο μου πόντιουμ το 2008. Ξέρω ότι θα είναι πιο δύσκολο τώρα, αλλά θα προσπαθήσω να μείνω κοντά στη δράση".

Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Repsol Honda): "Είμαστε 4-5 δέκατα πίσω, αλλά ξεκινάμε με καλύτερες προϋποθέσεις σε σχέση με πέρυσι. Αλλάξαμε πολλά κατά τη διάρκεια των δοκιμών και υπάρχει το περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση. Είμαι σίγουρος ότι η κατάστασή μας θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι".

Το πρόγραμμα στα MotoGP
Παρασκευή 9/4
Ελεύθερες δοκιμές - 1ο σκέλος: 22:30-23:30GR

Σάββατο 10/4
Ελεύθερες δοκιμές - 2ο σκέλος: 18:55-19:55GR
Κατατακτήριες δοκιμές: 22:55GR

Κυριακή 11/4
Αγώνας: 23:00GR (ΣΚΑΪ - Απευθείας μετάδοση)

Προηγούμενοι νικητές
2009 - Κέισι Στόνερ, Ducati
2008 - Κέισι Στόνερ, Ducati
2007 - Κέισι Στόνερ, Ducati
2006 - Βαλεντίνο Ρόσι, Yamaha
2005 - Βαλεντίνο Ρόσι, Yamaha
2004 - Σέτε Τζιμπερνάου, Honda


www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: