Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Έτοιμο το Microsoft Visual Studio 2010

Το σημαντικότερο γεγονός του έτους για τους προγραμματιστές αποτελείται από 17,5ΤΒ και 902.064.315 μεμονωμένα αρχεία. Έτσι οι απανταχού προγραμματιστές μπορούν να αρχίσουν τη ...γυμναστική των δακτύλων τους, κτίζοντας τις εφαρμογές τους. Διότι, το Microsoft Visual Studio 2010 είναι έτοιμο. Με ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του να είναι η εκμετάλλευση του cloud.

Οι νεωτερισμοί είναι πολυάριθμοι - οι πιο παλιοί προγραμματιστές θα δουν μάλλον άμεσα αυτούς που αφορούν στην αλλαγή της επιφάνειας εργασίας. Η Microsoft βελτίωσε το περιβάλλον εργασίας έχοντας ως στόχο να διευκολύνει την ανάπτυξη κώδικα. Έτσι οι μη απαραίτητες γραμμές κώδικα, τα μη απαραίτητα στοιχεία γενικότερα έχουν εξαφανιστεί.

Επιπλέον η νέα σουίτα ανάπτυξης εφαρμογών διαθέτει και εργαλεία τα οποία δεν προέρχονται από την Microsoft. Οι developers, οι οποίοι, για παράδειγμα χρησιμοποιούν το Eclipse, μπορούν πλέον να αποκτήσουν πρόσβαση στον κώδικα από τα Windows, Linux και Mac OS X.

Επιπλέον το Visual Studio 2010 υποστηρίζει τις πολλαπλές οθόνες. Ο Code Editor, το design view και άλλα παράθυρα σχετικά με την ανάπτυξη της εφαρμογής σας μπορούν να "σπάσουν" και να τοποθετηθούν όπως σας βολεύει. Μια επιπλέον χρήσιμη λειτουργία είναι η στατική ανάλυση κώδικα, η οποία λειτουργεί ταχύτερα από ότι στις προηγούμενες εκδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: