Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Facebook: hacker πουλά 1,5 εκατομμύρια λογαριασμούς

Ένας hacker με το ψευδώνυμο Kirllos πουλά στο Internet περίπου 1,5 εκατομμύρια λογαριασμούς για το Facebook. Aνάλογα με τον αριθμό των επαφών, η τιμή για 1.000 λογαριασμούς κυμαίνεται μεταξύ 25 και 45 δολαρίων.

Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του 'Computerworld', επικαλούμενο πληροφόρηση από το VeriSign iDefense Group, ο Kirllos φαίνεται να έχει πουλήσει έως τώρα περισσότερους από 700.000 από αυτούς τους λογαριασμούς. Λαμβάνοντας υπόψη άλλες προσφορές στο εμπόριο υποκλοπής ταυτότητας, η «προσφορά» του Kirllos είναι αρκετά συμφέρουσα.

Οι ειδικοί της ασφάλειας έμαθαν γι’ αυτό το εμπόριο από ένα forum hackers στο Internet. Oι ειδικοί της Symantec εκτιμούν ότι τo εμπόριο στοιχείων πρόσβασης στο Facebook κοστίζει κατά μέσο όρο μεταξύ ενός και 20 δολαρίων.

Εδώ και καιρό η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης έχει μετατραπεί σε ένα αγαπημένο στόχο των κυβερνοεγκληματιών. Σε πολλές περιπτώσεις επιχειρείται να γίνει υποκλοπή των δεδομένων μέσω Phishing e-Mails, στα οποία τα θύματα καλούνται να πληκτρολογήσουν τους κωδικούς πρόσβασης τους στην υπηρεσία.

Οι διαχειριστές του Facebook τονίζουν ότι τέτοιες αιτήσεις μπορούν να γίνουν μόνο μέσω της επίσημης σελίδας και τέτοια emails πρέπει να σβήνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: