Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

MOTO GP: Του χάρισε 25 βαθμούς!

«Ο Casey, δεν μαθαίνει από τα παθήματά του», είπε αμέσως μετά τον αγώνα ένας Ολλανδός δημοσιογράφος, θυμίζοντας μας την πτώση του 2008 στο Brno και μετά στο Misano και τις δύο φορές χωρίς πίεση και ενώ είχε διαφορά που θα του έδινε μια εύκολη νίκη. Επίσης και τις δύο φορές με την μοτοσυκλέτα του βαριά από καύσιμο, στην αρχή του αγώνα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και ίσως με την υπεροψία μιας διαφαινόμενης εύκολης νίκης, μπήκε πιο γρήγορα από ότι έπρεπε και έχασε το μπροστινό.

Ο Rossi με τη σειρά του έκανε καλή εκκίνηση, αλλά μετά όπως είπε, δεν φαινόταν ότι θα μπορούσε να σταθεί κοντά στον Αυστραλό, κυρίως λόγω της διαφοράς σε τελική ταχύτητα. «Μετά την πτώση του Casey, νόμιζα ότι θα έκανα έναν εύκολο αγώνα, αλλά άρχισα να γλιστράω πολύ και όταν ο Dovizioso με πέρασε στο τέλος της ευθείας, κατάλαβα ότι για να κερδίσω έπρεπε να κάνω διαφορά στο υπόλοιπο κομμάτι της πίστας. Τότε έκανα τρεις γύρους στο 110%, με μηδέν λάθη και πήρα τη διαφορά και τη νίκη», είπε ο Ιταλός. «Έμεινα από βενζίνη γιατί έκαψα περισσότερο με τα σπιναρίσματα που είχα, αλλά όπως είχε πει και ο Ένζο Φερράρι το τέλειο αυτοκίνητο είναι αυτό που σπάει μόλις περάσει τη γραμμή του τερματισμού», συνέχισε. «Είναι σπουδαίο ξεκίνημα, γιατί είχα να κερδίσω τον πρώτο αγώνα από το 2005, με τον Sete στην Jerez», συμπλήρωσε, ο χαρούμενος για τους 25 βαθμούς και την 104 νίκη, Valentino.

O Jorge Lorenzo με τη σειρά του, είπε ότι είχε πρόβλημα στην αρχή με τη μοτοσυκλέτα βαριά, αλλά είχε και υπομονή και έτσι προς το τέλος με το λιγότερο καύσιμο ήταν ευκολότερο να οδηγήσει όπως ήθελε. «Ήθελα να είμαι ήσυχος και χωρίς ρίσκα σε αυτόν τον αγώνα, αλλά όταν είμαι μέσα και ανεβαίνει η αδρεναλίνη, ΔΕΝ μπορώ να είναι ήσυχος! Πήρα πολλά ρίσκα, οδήγησα με την καρδιά», είπε, φανερά χαρούμενος για το ξεκίνημα της χρονιάς, χωρίς να είναι ακόμη 100% με το πρόβλημα του χεριού του.

O Andrea Dovizioso, ο 3ος του βάθρου, έδωσε μια σκληρή μάχη, αρχικά με τον Rossi και στον τελευταίο γύρο με τον Hayden. «’Οταν έφτασα τον Rossi έκανα ένα μικρό λάθος και εκείνος έκανε τότε γύρους στο 100%, έτσι έχασα την επαφή μαζί του. Μετά ήμουν αργός στην στροφή που με πέρασε ο Lorenzo και ο Hayden, όμως ο Nicky έκανε λάθος στην τελευταία στροφή, δεν βγήκε καλά και τον πέρασα», είπε ο πολύ χαρούμενος για την απόδοση της δουλειάς που έκανε η ομάδα.

Ο Nicky Hayden έκανε τον καλύτερό του αγώνα, τουλάχιστον των δύο τελευταίων χρόνων (για να μην πούμε των τριών) και παρά 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου θα έπαιρνε το 2ο του βάθρο για την Ducati. Όμως πλήρωσε το λάθος της τελευταίας στροφής και έμεινε 4ος, σε ένα πολύ θετικό ξεκίνημα της χρονιάς για τον ίδιο.

Ο Ben Spies έκανε ένα αθόρυβο σχετικά, παρά το ότι ανέβηκε 6 θέσεις σε σχέση με την εκκίνηση και έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει την 5η θέση και στο πρωτάθλημα. Πίσω του ο Randy De Puniet με την Honda LCR, είναι και αυτός στους κερδισμένους της πρεμιέρας, με θετική εμφάνιση και μπροστά από τον εργοστασιακό Dani Pedrosa (HRC Honda), που όπως συνήθως έκανε εκπληκτική εκκίνηση, οδήγησε τον αγώνα και τελικά έμεινε πίσω, ταλαιπωρημένος από τις αναρτήσεις του.

O Colin Edwards κατάφερε τελικά να κερδίσει τη μάχη των γερόλυκων, από τον Loris Capirossi, που είχε την τιμητική του, συμπληρώνοντας με την Suzuki του, 300 συμμετοχές σε Grand Prix.

O Hiroshi Aoyama (Interwetten Honda) έκανε ένα θετικό ξεκίνημα με την 10η θέση, μπροστά από τους Marco Simoncelli (Gresini Honda), Hector Barbera (Paginas Amarillas Aspar), Marco Melandri (Gresini Honda), ενώ έπεσαν οι Alvaro Bautista (Rizla Suzuki), Aleix Espargaro (Pramac), Mika Kallio (Pramac).



www.motograndprix.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

valentino champion !!!!