Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Επιθυμεί να γίνει ταχύτερος του ήχου


Φιλοδοξεί να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου. Ύστερα θα παρατήσει τα «εξτρίμ σπορ» για να κάνει οικογένεια. Αν βέβαια προσγειωθεί ζωντανός, κάτι που του ευχόμαστε ολόψυχα. Ο 40χρονος λοχίας των αυστριακών καταδρομών θα πέσει σε λίγους μήνες με αλεξίπτωτο από τη στρατόσφαιρα, κάπου στην Αμερική. Με χορηγό γνωστό ενεργειακό ποτό και πλούσια ιατρο-μηχανική υποστήριξη, προπονείται εδώ κι εφτά χρόνια για ένα άλμα από τα 36.500 μέτρα! Εκεί, στα 11 χιλιάδες πόδια, θα έχει παρέα ένα αφόρητο κρύο και τα Μπόινγκ 747 της γραμμής.
Θα σπάσει το φράγμα του ήχου ύστερα από 35 δευτερόλεπτα ελεύθερης πτώσης. Και τότε θα ανοίξει (προσευχόμαστε όλοι...) το αλεξίπτωτο. Μόνο με κάσκα και στολή αστροναύτη επιβιώνει κανείς σε τέτοιες συνθήκες. «Ο κόσμος μας έχει ανάγκη ένα θετικό μήνυμα υπέρβασης», είπε ο Αυστριακός Ηρακλής στην «Ελ Παΐς».
Το 2003 διέσχισε τη Μάγχη με ένα απλό πανί και αργότερα έπεσε από τον ουρανοξύστη της Ταϊπέι και από το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο -ευτυχώς αρτιμελής. Δεν είναι ακριβώς το μήλο που έπεσε κάτω από τη μηλιά. Ο πατέρας του προέρχεται από οικογένεια μουσικών και ο μικρότερος αδελφός του είναι σεφ. Καμία σχέση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: